Lilypie Premature Baby tickers

2010. szeptember 25., szombat

Anyagok

Gyűlnek az anyagok, amik megmunkálásra várnak! Sajnos a nap csak 24 órából áll így nagyon kevés idő jut a hobbinak. A hétköznapok elrohannak a hétvégén meg a sok házimunka mellett még a suli is ott van így a varrás kicsit háttérbe szorul. Gondolom nálatok is hasonló a helyzet! Már az ötletek megvannak hogy mik lesznek belőlük!

2010. szeptember 20., hétfő

COLOURS SWAP Ajándékaim

Augusztusban jelentkeztem Lisa Colour Swap játékára. Ma kaptam meg az ajándékot amit Marina készített nekem. Az első képen egy horgolt sál és egy tartó a körvágómnak. Ez egy Bagoly tűpárna, de ez soha nem fog tűt látni. Házikós csipkés szegély és két nagyon szép anyag.
Ez egy gyönyörű varrós táska, nagyon szép hímzéssel az elején "The road to a friends house is never too long"
Egy ausztrál ÁBC könyv állatokról a lányomnak és pár édesség amire már rájárunk! :)
Nagyon szépen köszönöm még egyszer Marina! Thank you for all Marina!



2010. szeptember 18., szombat

Ajándék

Barátnőmnek a héten volt a névnapja. Igazi nőcis ajándékot szerettem volna neki...

2010. szeptember 15., szerda

Saját részre

Mindig elajándékozom amit készítek, de ez most kivételesen saját részre készült.

2010. szeptember 11., szombat

Tányéralátét tízóraihoz

Ma jutott eszembe hogy az iskolába kérték hogy vigyünk be tízóraihoz és uzsonnához anyagszalvétát vagy alátétet. A szalvétatartó maradékából készítettem a lányomnak.


2010. szeptember 8., szerda

Suli kezdés...

Elkezdődött a suli és kérte a tanítónéni, hogy kellene szalvéta tartó és zsepitartó, hogy ne szanaszét legyenek. Kérésnek eleget téve ilyen lett a nagy mérető szalvéta tartó, hogy minden méret elférjen benne.
Unsere Lehrerin hat mir gesagt, dass felht noch taschentüchehalter und serviettenhalter in Klassenzimmer. Ich habe für die Servietten den gemacht.

A zsepi tartiót egyedivé téve hímeztem egy házikót, olyat mint az iskolánk és ráhímeztem hogy "A mi iskolánk Felsőváros" az anyag is olyan mintha hímezve lenne. Nem csak nekem hanem a tanítónéniknek és pár szülőnek is nagyon tettszett a többi meg irigykedve nézte.
Es ist für den Taschentücher, oben drauf die Schule von mit kreutzsticken gemacht. Es gefählt vielen.

Így néz ki közelről.

2010. szeptember 4., szombat

Mi lehet ismét..... Táska

Mostanában rákaptam a táska varrásra. Ennek egy picit hoszabb a pántja mint a korábbiaknak. Belül itt is van zseb az apróságoknak.

2010. szeptember 1., szerda

Suli

Ma volt az első nap az iskolába a lányomnak és nekem meg az első nap az új munkahelyen. Nem utolsó sorba meg az utolsó év a főiskolán. Lányom örömmel készül és délután is csak pozitív dolgokat mondott a suliról és hogy nagyon tetszik neki. Remélem ez megmarad. Innentől kevesebb időm lesz a blogokra, de remélem hétvégéken azért tudok pici időt szakítanni továbbra is erre.